Luk

Luk
Luk

Luk

L 21 Forslag til lov om ændring af lov om valg af danske repræsentanter til Europa-Parlamentet, lov om valg til Folketinget, lov om vederlag og pension m.v. for de danske repræsentanter i Europa-Parlamentet og lov om vederlag og pension m.v. for ministre.

(Ændringer som følge af udvidelsestraktaten og ændring af akten om almindelige direkte valg af repræsentanterne i Europa-Parlamentet, tilpasning af frister for optagelse på valglisten m.v.).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven udvider kredsen af hverv, som er uforenelige med hvervet som medlem af Europa-Parlamentet, herunder hvervet som folketingsmedlem. Antallet af danske medlemmer af Europa-Parlamentet nedsættes fra 16 til 14 medlemmer, fristen i folketingsvalgloven for optagelse på valglisten til valg til Folketinget og Europa-Parlamentet ændres, og endelig foretages der enkelte tekniske ændringer.

Lovforslaget var en udmøntning af bl.a. Rådets afgørelser af 25. juni og 23. september 2002 om ændring af Rådets akt fra 1976 om almindelige og direkte valg af medlemmer til Europa-Parlamentet og tiltrædelsesakten vedrørende traktaten af 16. maj 2002 om udvidelse af EU med de ti ansøgerlande.

Lovforslaget vedtaget med 93 stemmer (V, S, KF, SF, RV og KD) mod 18 (DF og EL).
Partiernes ordførere
Gudrun Laub (V), Klaus Hækkerup (S), Christian H. Hansen (DF), Kristen Touborg (SF), Line Barfod (EL) og Mogens Nørgård (KrF)