Luk

Luk
Luk

Luk

L 43 Forslag til lov om ændring af lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v., lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension og lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

(Hedgeforeninger).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver det juridiske og tilsynsmæssige grundlag for etablering af danske hedgeforeninger. Endvidere bliver to overgangsbestemmelser om videregivelse af fortrolige oplysninger fra finansielle virksomheder ændret, således at overgangsperioden forlænges med yderligere 1 år til den 1. januar 2006. Hedgeforeninger arbejder normalt med gearede investeringer, hvilket giver en større gevinstmulighed, men også større risiko. I en række andre lande var der muligheder for etablering af hedgeforeninger, såkaldte hedgefunds, men ikke i Danmark. Danske investorer var derfor henvist til at placere deres investeringer i udenlandske fonde, hvis de ønskede at foretage hedgeplaceringer.

Lovforslaget ville muliggøre, at danskere kunne investere i danske hedgeforeninger, som var overvåget og reguleret herhjemme.

Lovforslaget var en genfremsættelse af lovforslag nr. L 151 fra folketingsåret 2004-05 (1. samling), jf. 1. samling.

Lovforslaget vedtaget med 94 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 2 (EL); 6 (SF) stemte hverken for eller imod.
Lovforslaget vedtaget med 94 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 2 (EL); 6 (SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Jens Hald (V), Frode Sørensen (S), Colette L. Brix (DF), Per Ørum Jørgensen (KF), Poul Erik Christensen (RV) og Poul Henrik Hedeboe (SF)