Luk

Luk
Luk

Luk

L 110 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven, fusionsskatteloven og andre skattelove.

(Skattefri omstrukturering af selskaber og justering af sambeskatningsreglerne m.v.).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Samling: 2006-07
Status: Delt
Efter 1. behandling henvist til Skatteudvalget (SAU).

Det foresloges med lovforslaget at objektivere reglerne om skattefri omstrukturering af selskaber, således at spaltning, tilførsel af aktiver og aktieombytning kunne gennemføres skattefrit uden en tilladelse fra SKAT. Forslaget indebar yderligere, at det i ingen tilfælde krævede tilladelse fra SKAT at gennemføre en skattefri fusion. Forslaget indeholdt også en smidiggørelse af de nye sambeskatningsregler. Bl.a. forenkledes reglerne for konceminterne omstruktureringer med deltagelse af nystiftede selskaber, og beskatningen af tilskud mellem sambeskattede selskaber fjernedes. Derved fik koncernerne større fleksibilitet med hensyn til flytning af aktiviteter og kapital mellem koncernens selskaber. Forslaget indeholdt desuden en ændring af den nye sømandsbeskatningslov, der gjorde det muligt for søfolk om bord på kabelskibe at blive omfattet af DIS-ordningen - ligesom det var tilfældet før lovens indførelse i 2005. Endelig foresloges en række justeringer, der havde til formål at fjerne uhensigtsmæssigheder i skattelovgivningen.

Ved 2. behandling blev lovforslaget delt i to lovforslag, L 110 A og L 110 B.
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), Klaus Hækkerup (S), Mikkel Dencker (DF), Lars Barfoed (KF), Morten Homann (SF) og Frank Aaen (EL)