Luk

Luk
Luk

Luk

L 133 Lov om ændringer i lov om hjemmeværnet.

Af: Forsvarsminister Poul Hansen (Kalundborg) (S)
Samling: 1961-62
Status: Stadfæstet
Lov nr. 173 af 16-05-1962
Loven går ud på at gennemføre tilsvarende gradsændringer i hærhjemmeværnet og flyverhjemmeværnet, som gennemføres ved loven om forsvarets personel (se nærmest foregående sag), ved hvilken gradsbetegnelserne kaptajn og kaptajnløjtnant i hæren og flyvevåbnet samt dele af korps m. v. ændres til henholdsvis major og kaptajn.

Distriktsledere af 2. grad, regionslotter og sektionschefer i hær- og flyverhjemmeværnet udnævnes således tillige til majorer i stedet for som tidligere til kaptajner, mens kompagnichefer, eskadrillechefer, distriktslotter og undersektionschefer i samme hjemmeværnsgrene tillige bliver tillagt grad som kaptajner i stedet for som hidtil kaptajnløjtnanter.

Der sker ikke herved nogen ændring i det hidtidige arbejds- og ansvarsområde for personel af de pågældende grader, ligesom det forudsættes, at den nuværende ligestilling med marinehjemmeværnets grader i alle forhold bibeholdes.

Lovforslaget fik ved 1. beh. tilslutning fra alle ordførere undtagen O. Mathiasen (SF). Det henvistes til samme udvalg som lovforslaget om forsvarets personel. Udvalgets flertal (udvalget undtagen O. Mathiasen) indstillede det til vedtagelse uændret, mens O. Mathiasen ikke ønskede at medvirke til dets vedtagelse.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling med 132 stemmer mod 8 (SF).
Partiernes ordførere
Victor Gram (S), Kristen Østergaard (V), N. Gottschalck-Hansen (KF), Else-Merete Ross (RV), O. Mathiasen (SF) og Ejnar Bækgaard (U)