Luk

Luk
Luk

Luk

L 14 Lov om ændring af lov om priser og avancer

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 547 af 18-10-1982
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Efter loven udvides forpligtelsen for tilsynet med banker og sparekasser til at føre tilsyn med pengeinstitutterne og visse kreditinstitutter m.v. Bank- og sparekassetilsynet skal herefter foretage indgreb i overenstemmelse med lovens almindelige forskrifter, hvis det konstateres, at institutternes rentemarginal, gebyrer, provisioner og lignende udvikler sig i strid med de principper og indkomstpolitiske mål, der ligger til grund for det for varer og tjenesteydelser ved lov om stop for avancer m.v. gennemførte avancestop.

Lovforslaget fremsattes og behandledes sammen med forslag til lov om begrænsning af udbytter, tantieme og vederlag m.m. og forslag til lov om stop for avancer m.v. (se de nærmest foranstående sager) og skal ses i sammenhæng med regeringens øvrige indkomstpolitiske foranstaltninger.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 89 stemmer (KF, V, FP, CD, RV, KrF og Barsøe-Carnfeldt (UP)) mod 5 (VS); 78 (S og SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Bernt Johan Collet (KF), Arne Christiansen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Erling Askjær Jørgensen (FP), Anne Grete Holmsgaard (VS) og Inge Krogh (KrF)