Luk

Luk
Luk

Luk

L 180 Lov om beskatning af fortjeneste ved førstegangssalg af visse ejerlejligheder m.v.

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 193 af 09-04-1986
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven er et led i aftalen af 19. juni 1985 om en skattereform.

Loven medfører, at der under visse angivne betingelser sker en udvidelse af beskatningen af den fortjeneste, som ejeren af en ejerlejlighed, der er udlejet på nuværende tidspunkt, indvinder ved første afståelse af ejerlejligheden efter, at det nuværende lejeforhold er ophørt.

Loven medfører, at fortjeneste ved afståelse af de nævnte ejerlejligheder under nærmere angivne betingelser skal medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige almindelige indkomst. Fortjenesten skal opgøres på samme måde som fortjeneste ved afståelse af en ejerlejlighed som led i den skattepligtiges næring.

Loven vedrører kun afståelse af ejerlejligheder, der på nuværende tidspunkt helt eller delvis er udlejet til beboelse. Ejerlejligheder, der udelukkende er udlejet til erhverv, er ikke omfattet af forslaget.

Den udvidede beskatning omfatter kun skattepligtige, som afhænder ejerlejligheder, hvor lejeforholdene i flere ejerlejligheder (mindst 6) er ophørt inden for et kortere åremål (5 års reglen).

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 96 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KrF) mod 5 (FP og FD); 17 (SF og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Hagen Hagensen (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Bernhard Baunsgaard (RV), Ove Jensen (FP) og Arne Bjerregaard (KrF)