Luk

Luk
Luk

Luk

L 12 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om fremgangsmåden ved inddrivelse af skatter og afgifter m.v. og lov om retsafgifter.

(Arrest og forbud, appel i fogedsager m.v.).

Af: Justitsminister Erik Ninn-Hansen (KF)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven har til formål at gennemføre en almindelig revision og modernisering af retsplejelovens fogedretlige regler om arrest og forbud og i den forbindelse foretage en skærpelse af betingelserne for at benytte disse retsmidler.

Endvidere indebærer loven en ændring af appelreglerne i fogedsager, således at kære fremover er den eneste appelform i fogedsager, men med en videre adgang for landsretten til at bestemme mundtlig forhandling.

Loven indebærer endelig, at der kommer til at gælde samme indsigelsesfrist vedrørende udlæg foretaget ved pante- eller toldfogedforretninger som for udlæg foretaget af fogedretten, dvs. 4 uger.

Om baggrunden for lovforslaget henvises til Årbog & Registre 1987-88, side 136-37, idet lovforslaget var en i alt væsentligt uændret genfremsættelse af det dér omtalte lovforslag.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 130 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Helge Adam Møller (KF), Inge Dahl-Sørensen (V), Leif Hermann (SF), Jane Oksen (FP), Frode Nør Christensen (CD), Kirsten Damgaard Lee (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)