Luk

Luk
Luk

Luk

B 41 Forslag til folketingsbeslutning om optagelse af forhandlinger med Sverige med henblik på at indgå en dansk-svensk aftale om fuld erstatning til skadelidte i Danmark i tilfælde af en ulykke på et svensk atomkraftværk.

Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Titel ændret 26/5 94 fra: Forslag til folketingsbeslutning om optagelse af forhandlinger med Sverige med henblik på at indgå en dansk-svensk aftale om ubegrænset ansvar og erstatningspligt i tilfælde af en ulykke på atomkraftværket Barsebäck.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Med folketingsbeslutningen blev regeringen opfordret til snarest at indgå en dansk-svensk aftale om fuld erstatning i tilfælde af en ulykke på et svensk atomkraftværk.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at forslagsstillerne betragtede forslaget som et initiativ, der ville kunne sikre, at der blev etableret en reel forhandlingssituation mellem Danmark og Sverige om Barsebäckværket, hvilket ikke tidligere havde været tilfældet. Forslagsstillerne fandt, at et forhandlingsforløb med udgangspunkt i beslutningsforslaget samtidig ville forbedre mulighederne for at kunne lave en aftale om en endelig lukning af Barsebäckværket.

Beslutningsforslaget vedtaget med 89 stemmer (S, SF, FP, CD, RV og KRF) mod 48 (KF og V).
Partiernes ordførere
Lise Hækkerup (S), Filt Jensen (V), Jens Jørgensen (KF), Steen Gade (SF), Aage Brusgaard (FP), Vibeke Grønbæk (RV) og Ole M. Nielsen (KrF)