Luk

Luk
Luk

Luk

L 173 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om banker og sparekasser m.v., lov om fondsmæglerselskaber, lov om forsikringsvirksomhed, lov om realkredit, lov om forsikringsformidling med flere finansielle love, lov om et skibsfinansieringsinstitut samt lov om markedsføring.

(Bidragsstruktur, præcisering af kompetenceforholdet ved udstedelse af regler om god skik, nyt kapitalinstrument, fortrinsstilling i konkurs til obligationsejere og swapmodparter).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører

- fælles afgiftsbestemmelser for afgifter til Finanstilsynet,

- en yderligere harmonisering af reglerne om god skik,

- en klar og entydig kompetencefordeling på god skik-området. Kompetencen overføres til økonomi- og erhvervsministeren,

- at obligationer udstedt af Danmarks Skibskreditfond opnår fortrinsstilling i konkurs på lige fod med obligationer udstedt af realkreditinstitutter,

- mulighed for at medregne en ny form for kernekapital i de finansielle virksomheder og

- en beskrivelse af, hvilke former for leasingaktiviteter banker og sparekasser må udøve.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget var der behov for at skabe en klar kompetence på god skik-området, idet forskellige regelsæt skabte retsusikkerhed på området.

Lovforslaget videreførte arbejdet med en ny lovstruktur på det finansielle område, der blev startet med lov nr. 501 af 7. juni 2001 om finansiel virksomhed. Et omfattende forslag til lovreform forventes fremsat i folketingssamlingen 2002-03.

Lovforslaget vedtaget med 98 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KRF) mod 8 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Rikke Hvilshøj (V), Frode Sørensen (S), Colette L. Brix (DF), Lars Barfoed (KF), Ole Sohn (SF), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)