Luk

Luk
Luk

Luk

L 155 Lov om forlængelse og ændring af statsgaranti i forbindelse med Danmarks deltagelse i det skandinaviske luftfartssamarbejde.

Af: Minister for offentlige arbejder Niels Matthiasen (S)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 333 af 26-06-1975
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Ved lovforslaget bemyndiges ministeren for offentlige arbejder til at afslutte overenskomst med de norske og svenske regeringer vedrørende forlængelse af statsgarantien for driftstab, som måtte opstå i de tre moderselskaber (DDL, DNL og ABA) i konsortiet SAS.

Udvalget behandlede lovforslaget i forbindelse med forslag til lov om forlængelse af Danmarks deltagelse i det skandinaviske luftfartssamarbejde (se nærmest foranstående sag).

Af udvalgets betænkning fremgår følgende:

„Udvalget, over for hvilket det er oplyst, at den danske stats garanti til DDL vedrørende driftsunderskud ikke omfatter underskud, der måtte opstå ved DDLs virksomhed i konsortiet Scanair, forudsætter, at tilsvarende gælder både for så vidt angår Transair som eventuelt andre lignende charterselskaber."

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 139 stemmer mod 18 (FP og VS).
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Ivar Hansen (V), Leif Glensgård (FP), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Kristine Heltberg (SF), Oluf von Lowzow (KF) og Poul H. Møller (KrF)