Luk

Luk
Luk

Luk

L 79 Lov om visse tjenestemandsretlige og pensionsmæssige forhold m.v. i forbindelse med gennemførelsen af lov nr. 333 af 19. juni 1974 om social bistand.

Af: Finansminister Knud Heinesen (S)
Samling: 1975-76
Status: Stadfæstet
Lov nr. 652 af 19-12-1975
Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Loven, der trådte i kraft ved bekendtgørelsen i Lovtidende, og som er opbygget efter samme retningslinjer som de tjenestemandsretlige regler, der er indføjet i lovgivningen om amtskommunernes overtagelse af Fødselsanstalten i Jylland og statshospitalerne tilsigter at regulere visse personalemæssige forhold i forbindelse med bistandslovens gennemførelse, således at personale ved revalideringscentre, mødrehjælpsinstitutioner, børneværnskonsulentembeder og statsungdomshjem søges overtaget af kommunerne i forbindelse med overførsel til kommunerne af de nævnte institutioners hidtidige opgaver.

For så vidt angår det ved de nævnte institutioner tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte personale, der får tilbud om overgang til kommunal ansættelse med løn- og pensionsvilkår svarende til de pågældendes hidtidige vilkår, er der efter forslaget ikke grundlag for at fremsætte juridisk holdbart krav på ventepenge, rådighedsløn eller pension som følge af gennemførelsen af bistandsloven. Statens udgifter til ventepenge, rådighedsløn og pension søges således begrænset mest muligt.

Lovforslaget fik ved 1. behandling en overvejende velvillig modtagelse af partiernes ordførere, og i den af udvalget afgivne betænkning blev det af udvalget indstillet til vedtagelse uændret, idet dog et mindretal (fremskridtspartiets medlemmer af udvalget) i en mindretalsudtalelse udtrykte sig kritisk om det efter mindretallets opfattelse usmidige tjenestemandssystem, hvilket i forbindelse med styrkelsen og udbygningen af amtskommunernes administrationsapparater var baggrunden for lovforslagets fremsættelse.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling enstemmigt med 144 stemmer.
Partiernes ordførere
Otto Mørch (S), Elsebeth Kock-Petersen (V), Steffen Kjærulff-Schmidt (FP), Lone Dybkjær (RV), Poul Dam (SF), Ritta Ahm (KrF), Erik Ninn-Hansen (KF) og Jørgen Jensen (DKP)