Luk

Luk
Luk

Luk

L 193 Lov om ændring af byggelov

(Energibesparelse ved drift og vedligeholdelse af varmeanlæg).

Af: Boligminister Erling Olsen (S)
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 205 af 23-05-1979
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Loven indeholder hjemmel til at stille krav om justering og rensning af varmeanlæg.

Om baggrunden for lovforslaget udtaler boligministeren i den skriftlige fremsættelsestale bl. a.:

»Baggrunden for forslagets fremsættelse er, at regeringen under hensyntagen til den internationale olieforsyningssituation finder det bydende nødvendigt, at der hurtigst muligt sikres de energibesparelser, der kan opnås ved en justering og rensning af de eksisterende varmeanlæg.

Forslaget skal således ses som et led i de af regeringen iværksatte foranstaltninger med henblik på at opnå en besparelse på 5 pct. af det løbende olieforbrug.«

I den af boligudvalget afgivne betænkning er som bilag optaget en af boligministeriet udarbejdet skitse til permanent ordning vedrørende kontrolmåling, justering og rensning af mindre oliefyringsanlæg inkl. kedel samt de af udvalget stillede spørgsmål til boligministeren og dennes svar herpå.

Der kan i øvrigt henvises til Folketingsårbog 1977-78 side 85, hvor lov nr. 610 af 14. december 1977 om ændring af byggelov (Energibesparelse ved drift og vedligeholdelse af varme- og ventilationsanlæg) er behandlet.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 98 stemmer mod 39 (FP, KF, KrF, og DR).
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Uffe Thorndahl (FP), Hans Jørgen Holm (V), Johan Philipsen (V), Ib Langsted (CD), Keld Andersen (KF), Ib Bjørn Poulsen (SF), Kaj Hansen (DKP), Niels Mølgaard (DR), Arne Bjerregaard (KrF), Svend Haugaard (RV) og Mikael Lennart Waldorff (VS)