Luk

Luk
Luk

Luk

L 160 Forslag til lov om ændring af lov om visse hovedlandevejsstrækninger.

(Stop for Tårnbymotorvejen).

Samling: 1982-83
Status: 3. behandlet/Forkastet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Ved lovforslaget foreslås, at den i lov nr. 321 af 10. juni 1976 indeholdte bemyndigelse til ministeren for offentlige arbejder til at lade anlægge en hovedlandevej fra sammenløbet af Motorringvejen og Køge Bugt-motorvejen over Avedøre Holme og Kalveboderne med forbindelse til den eksisterende motorvej på Amager (Lufthavnsvejen) ændres således, at bemyndigelsen alene kommer til at omfatte anlæg af motorvejen med den tilslutning til Sjællandsbroen, som blev aftalt mellem staten og Københavns kommune i juni 1981.

Af udvalgets betænkning fremgår bl.a. følgende:

»I en skrivelse af 6. maj 1983 til udvalget har ministeren for offentlige arbejder oplyst, at han ikke mener, at det vil være rigtigt nu at træffe beslutning om en endelig opgivelse af vejanlægget. Ministeren har derfor foreslået, at man ikke ophæver anlægsloven og dermed heller ikke opgiver den reservation og sikring af arealer til anlægget, der allerede er sket. Derimod bør der ikke, indtil forudsætningerne måtte have ændret sig, optages beløb på finansloven til anlæg af vejen.

I denne forbindelse peger ministeren imidlertid på de gener, en udskydelse af projektet vil have for de lodsejere, der er berørt af projektet.

Ministeren har derfor foreslået, at der på finansloven årligt stilles et beløb til rådighed til erhvervelse af ejendomme, hvis ejere har særlig grund til at ønske deres ejendom overtaget.

Ministeren nævner her tilfælde, hvor en ejer ønsker at flytte til et andet område i landet af hensyn til et andet arbejde, eller hvor der er tale om sygdom eller alder, som gør, at den pågældende ønsker at afstå sin ejendom.

Den nævnte skrivelse er optrykt i sin helhed som bilag til betænkningen tillige med et supplerende notat fra ministeren af 11. maj 1983 om overtagelse af ejendomme i Tårnbymotorvejens linje.

Udvalget kan tilslutte sig det af ministeren anførte.«

Ved lovforslagets 3. behandling blev det forkastet, idet 44 (SF, FP, RV og VS) stemte for, mens 114 (S, KF, V, CD og KrF) stemte imod. Ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Jens Peter Lerke (S), Bo Kristensen (KF), Svend Erik Hovmand (V), Ole Henriksen (SF), Helge Dohrmann (FP), Carl Hahn (CD), Anne Grete Holmsgaard (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)