Luk

Luk
Luk

Luk

L 36 Forslag til lov om ændring af lov om frihedsberøvelse og anden tvang i psykiatrien, retsplejeloven og straffeloven.

(Revision af psykiatriloven m.v.).

Af: Justitsminister Frank Jensen (S)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Retsudvalget (REU).

Lovforslaget var en genfremsættelse af lovforslag nr. L 133 fra folketingsåret 1996-97, jf. omtalen i Årbog & Registre 1996-97 side 141, og af lovforslag nr. L 75 fra folketingsåret 1997-98, 1. samling.

I forhold til L 133 indeholder loven præciseringer bl.a. om god psykiatrisk sygehusstandard, om udskrivningsaftaler og koordinationsplaner for patienterne, om Patientklagenævnet og om tilladelse til udgang til personer, der på grund af en strafferetlig afgørelse opholder sig på en psykiatrisk afdeling.

Hovedparten af ændringerne i lovforslaget i forhold til lovforslag nr. L 133 fra folketingsåret 1996-97, der bortfaldt ved udgangen af dette folketingsår, havde baggrund i de tilkendegivelser, Retsudvalget havde anført i sin beretning over det bortfaldne lovforslag. Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem ændringsforslag fra justitsministeren om et forsøg med registrering af såkaldt »skjult tvang« og om en revisionsbestemmelse.

Lovforslaget vedtaget med 89 stemmer (S, V, KF, SF, RV, EL, FP og KRF) mod 13 (DF og CD og Tove Fergo (V)).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Bendt Bendtsen (KF), Peter Skaarup (DF), Pernille Frahm (SF), Elisabeth Arnold (RV), Frank Aaen (EL), Jann Sjursen (KrF) og Tom Behnke (FP)