Luk

Luk
Luk

Luk

L 46 Forslag til lov om ændring af lov om folkeregistrering.

Af: Indenrigsminister Thorkild Simonsen ()
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at der i folkeregistreringsloven fastsættes regler om CPR's formål, registrering af oplysninger i CPR, videregivelse m.v. af oplysninger fra CPR til offentlige myndigheder og private samt om folkeregistrenes udveksling af oplysninger med de nordiske registreringsmyndigheder.

Lovforslaget blev fremsat for at sikre, at folkeregistreringsloven m.fl. var forenelig med direktiv nr. 95/46/EF om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger, og det indeholdt bestemmelser, der gennemførte dele af direktivet.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med lovforslag nr. L 82 (se omtalen heraf), men fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af ændringsforslag fra indenrigsministeren, der muliggjorde, at lovforslaget kunne vedtages uafhængigt af L 82.

Lovforslaget vedtaget med 95 stemmer (S, V, KF, SF, CD, RV, EL, FP og KRF) mod (9 DF).
Partiernes ordførere
Karen J. Klint (S), Jens Vibjerg (V), Henning Grove (KF), Christian H. Hansen (DF), Kristen Touborg (SF), Dorit Myltoft (RV), Sonja Albrink (CD), Søren Søndergaard (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Tove Videbæk (KrF)