Luk

Luk
Luk

Luk

L 6 Forslag til lov om ændring af lov om banker og sparekasser m.v., lov om skattemyndighedernes organisation og opgaver m.v. (skattestyrelsesloven) og lov om ændring af lov om forsikringsvirksomhed, lov om banker og sparekasser m.v., realkreditloven, lov om værdipapirhandel m.v., lov om fondsmæglerselskaber, lov om tilsyn med firmapensionskasser, lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond og lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.

(Forbedring af mulighederne for at videreføre aktiviteterne i et kriseramt institut, tavshedspligt, partsbegreb m.v.).

Af: Økonomiminister Marianne Jelved (RV)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder bestemmelser om præcisering af reglerne om Finanstilsynets tavshedspligt og det partsbegreb, der finder anvendelse i Finanstilsynets sagsbehandling, regler til forbedring af mulighederne for at videreføre aktiviteter i et kriseramt pengeinstitut samt bestemmelser, der medfører harmonisering af en række af de regler i den finansielle lovgivning, der finder anvendelse på koncerner.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at ændringerne blev foreslået på baggrund af en række undersøgelser og rapporter: Dr.jur. Jan Schans Christensens eneudredning om tavshedspligt og partsbegreb i den finansielle tilsynslovgivning fra 1996, Økonomiministeriets rapport om håndtering af pengeinstitutkriser fra 1997 samt Finanstilsynets rapport om harmonisering af reglerne om finansielle koncerner fra 1997. For så vidt angår tilsynslovgivningens partsbegreb, fik lovforslaget sin endelige udformning gennem ændringsforslag fra et mindretal.

Lovforslaget vedtaget med 100 stemmer (S, V, KF, CD, RV, FP og KRF) mod 22 (SF, DF og EL).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Pia Larsen (V), Pernille Sams (KF), Ole Sohn (SF), Egil Møller (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Frank Aaen (EL), Mogens Nørgård (KrF) og Tom Behnke (FP)