Luk

Luk
Luk

Luk

L 140 Forslag til lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren.

Af: Erhvervsminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Erhvervsudvalget (ERU).

Loven fastsætter regler om indhentning af tilbud (licitation m.v.) i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver og for tildeling af ordren.

Loven indebærer, at den hidtil gældende licitationslov ophæves og erstattes af et regelsæt, der som udgangspunkt kun omfatter offentlige ordregivere. Private ordregivere kan tilkendegive, at de vil anvende loven eller nærmere bestemte regler heri ved tildeling af en ordre om et bygge- og anlægsarbejde.

Loven giver by- og boligministeren bemyndigelse til at fastsætte nærmere regler i forbindelse med tildeling af offentlige byggeopgaver.

Ifølge bemærkningerne havde lovforslaget til formål at øge effektiviteten og udviklingen i byggebranchen. Det fremgik endvidere, at de foreslåede regler byggede på EU-udbudsreglerne samt By- og Boligministeriets Udbudscirkulære for statslige og statsstøttede bygherrer (cirkulære nr. 50 af 14. april 1989) og i vidt omfang reflekterede hidtidig praksis hos offentlige bygherrer.

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter vedtagelsen af en række ændringsforslag.

Lovforslaget vedtaget med 54 stemmer (S, SF, RV og EL) mod 51 (V, KF, DF, CD, KRF, Mogens Andreasen (UP) og Thorkild B. Fransgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Kim Andersen (V), Pernille Sams (KF), Morten Helveg Petersen (RV), Egil Møller (DF), Sonja Albrink (CD), Børge Klit Johansen (KrF) og Kim Behnke (FRI)