Luk

Luk
Luk

Luk

B 43 Forslag til folketingsbeslutning om bedre beskyttelse af lønmodtagere mod opsigelse i forbindelse med barselorlov.

Samling: 2003-04
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh. henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at sikre, at en lønmodtager, der blev opsagt, fordi vedkommende havde fremsat krav om at gå på barselorlov eller på grund af graviditet, barsel eller adoption, havde ret til fuld løn i opsigelsesperioden.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at baggrunden for forslaget var, at det i for mange tilfælde kunne betale sig for arbejdsgiveren at fyre en lønmodtager, typisk en kvinde, som havde fremsat krav om at gå på barselorlov eller allerede var på barselorlov. Det skyldtes ifølge forslagsstillerne, at den godtgørelse, arbejdsgiveren skulle betale ved uberettiget fyring, var for lav, og at arbejdsgiveren ikke havde nogen merudgifter til løn i opsigelsesperioden, idet den faldt sammen med barselorlovsperioden.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 22 (DF, RV, EL og KD) stemte for, 43 (V, KF og Anders Møller (UFG)) imod; 39 (S og SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Flemming Oppfeldt (V), Mette Frederiksen (S), Bent Bøgsted (DF), Charlotte Dyremose (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Søren Søndergaard (EL) og Bodil Kornbek (KD)