Luk

Luk
Luk

Luk

L 219 Forslag til lov om ændring af lov om Kongeriget Danmarks Fiskeribank

Af: Landbrugs- og fiskeriminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører, at der sker en klarere adskillelse mellem Fiskeribankens normale finansieringsopgaver og dens varetagelse af særlige opgaver til støtte for fiskeriets strukturudvikling.

Bankens formål ændres til at skulle yde lån til dansk fiskeri og akvakultur.

Bestyrelsen reduceres fra 9 til 6 medlemmer, hvoraf 5 medlemmer beskikkes af landbrugs- og fiskeriministeren og 1 medlem af finansministeren. 2 medlemmer skal have indsigt i praktisk fiskeri og 1 medlem i ikkestatslig udlånsvirksomhed. Danmarks Fiskeriforening, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Finansrådet indstiller hver 1 medlem. For at sikre de statslige interesser skal 3 af de 6 medlemmer være statsligt ansat.

Bankens regnskabsmæssige behandling af hensættelser omlægges, således at banken fremover følger samme principper som de private pengeinstitutter, dvs. at der i årsregnskabet hensættes til alle fremtidige sandsynliggjorte tab. Staten påtager sig i den forbindelse forpligtelsen vedrørende de forøgede hensættelser til tab i form af en statsforskrivning.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at målet var, at Fiskeribankens virksomhed på længere sigt skulle hvile i sig selv og ikke kræve kapitaltilførsel fra staten. Formålet med lovændringen var at sikre større gennemsigtighed vedrørende bankens økonomi og et mere retvisende regnskab.

Lovforslaget vedtaget med 63 stemmer for (S, SF, RV, EL og CD) mod 53 (V, KF og FP).
Partiernes ordførere
Erling Christensen (S), Bodil Thrane (V), Jens Jørgensen (KF), Kristen Touborg (SF), Dorit Myltoft (RV) og Jette Gottlieb (EL)