Luk

Luk
Luk

Luk

L 138 Lov om ændring af byggelov.

Af: Boligminister Helge Nielsen (S)
Samling: 1975-76
Status: Stadfæstet
Lov nr. 223 af 28-04-1976
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Ved loven, der træder i kraft den 1. februar 1977, gennemføres følgende ændringer:

1. En udvidelse af kommunalbestyrelsernes adgang til i henhold til § 4, stk. 2, at kræve sikkerhedsstillelse for udførelse af byggemodningsarbejder til også at omfatte sikkerhedsstillelse for udførelse af bl.a. afskærmningsforanstaltninger, som er fastsat i en lokalplan i henhold til loven om kommuneplanlægning.

2. En udvidelse af § 6, litra d, således at der også for kontor- og erhvervsbyggeri kan optages bestemmelser i bygningsreglementet, der sikrer, at bebyggelsen kan benyttes af handicappede.

3. En hjemmel til i bygningsreglementet at optage bestemmelser om indretning og udførelse af sundheds- og velfærdsforanstaltninger i erhvervsbyggeriet.

4. En hjemmel til for kommunalbestyrelser at gribe ind over for funderingsmetoder, der ved midlertidige eller permanente sænkninger af grundvandstanden udsætter de omliggende bygninger for fare (§ 12 A).

En del af de gennemførte ændringer drøftede boligudvalget i forbindelse med behandlingen af det i 1975, fremsatte forslag til byggelov (se Folketingsårbogen 1974-75 side 172) jfr. herved den af udvalget afgivne betænkning.

Nærværende lovforslag fik en meget grundig udvalgsbehandling, og boligministeren har i den af udvalget afgivne betænkning nærmere redegjort for, efter hvilke retningslinjer de vedtagne ændringer skal administreres. Der henvises derfor hertil.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 117 stemmer mod 23 (FP).
Partiernes ordførere
Ejler Koch (S), Bent Knie-Andersen (V), Kirsten Jacobsen (FP), Aase Olesen (RV), Erik Haunstrup Clemmensen (KF), Kaj Hansen (DKP) og Preben Wilhjelm (VS)