Luk

Luk
Luk

Luk

L 66 Lov om ændring af lov om luftfart.

Af: Minister for offentlige arbejder Kjeld Olesen (S)
Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 222 af 18-05-1977
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Loven medfører en ændring dels i reglerne om anlæg af private flyvepladser, dels af bestemmelserne for luftbefordrerens erstatningsansvar for personskader.

Formålet med den førstnævnte ændring er gennem en anmeldelsespligt at sikre, at nye private flyvepladser ikke anlægges på steder, hvor de kan frembyde fare for den øvrige lulttrafik. Lovændringen indebærer tillige, at de myndigheder, der i medfør af anden lovgivning, herunder miljø- og planlægningslovgivningen, skal meddele tilladelse m. v. til anlæg af flyvepladsen, underrettes. Anlæg af nye private flyvepladser gøres derimod ikke afhængig af nogen behovsprøvelse fra luftfartsmyndighedernes side.

Den anden del af loven medfører en forhøjelse af ansvarsgrænsen for skade på flypassagerer til 375.000 kr. pr. passager, dog kun for så vidt angår befordring udført af dansk lufttrafikforetagende.

Lovforslaget, der var en genfremsættelse af et i 1976-77 (1. samling) fremsat forslag (se A. II, 1. saml., nr. 48), fik en overvejende positiv modtagelse i folketinget og blev ved 3. behandling vedtaget med 127 stemmer imod 30 (FP og VS).
Partiernes ordførere
Normann Andersen (S), Leif Glensgård (FP), Ivar Hansen (V), Oluf von Lowzow (KF), Ib Langsted (CD), Villy Fuglsang (DKP), Ole Henriksen (SF), Alfred Hansen (DR), Inge Krogh (KrF) og Jens Jørgen Bolvig (RV)