Luk

Luk
Luk

Luk

L 153 Lov om visse hovedlandevejsstrækninger.

Af: Minister for offentlige arbejder Ivar Hansen (V)
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 208 af 23-05-1979
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Loven indeholder en bemyndigelse til at gennemføre anlægget af 1. etape af en forlængelse videre til Horsensområdet af den såkaldte Diagonalvej. der er anlagt fra Esbjerg til Give. Det drejer sig om strækningen fra Riis til Uldum.

I forbindelse hermed gennemføres bemyndigelser til visse omklassificeringer, ligesom loven omfatter ophævelse af den i projekteringsloven vedrørende den jyske motorvej givne bemyndigelse til projektering af en forlængelse af Diagonalvejen til Skanderborg og forlægning af hovedlandevejen Vejle-Herning på strækningen fra Give til Bredsten og motorvejen frem til hovedlandevejen Vejle-Brovad ved Pjedsted.

Endelig omfatter loven bemyndigelser til en række omklassificeringer i Nordsjælland i forbindelse med gennemførelsen af motortrafikvejen mellem Nr. Herlev og Herredsvejen i Hillerød samt Herredsvejens forlængelse.

I udvalgets betænkning blev der af Langsted (CD) stillet ændringsforslag, der opretholder den oprindelige linjeforing af diagonalvejen til Skanderborg.

Ligeledes stillede Pilgaard Andersen (FP) ændringsforslag, hvorefter Diagonalvejen føres over Riis, Vonge, nord om Tørring, over Åle med tilslutning til landevej 546 ved Nim, nord om Østbirk til Skanderborg.

Begge ændringsforslag blev forkastet ved 2. behandling.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 122 stemmer imod 21 (FP), medens 8 (CD) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Marinus Sørensen (S), Leif Glensgård (FP), Ib Langsted (CD), Henning Grove (KF), Ole Henriksen (SF), Alfred Hansen (DR), Niels Helveg Petersen (RV) og Inge Krogh (KrF)