Luk

Luk
Luk

Luk

L 166 Forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og boligforbedring, lov om realkreditinstitutter, lov om indeksregulerede realkreditlån og byggeloven.

Af: Boligminister Agnete Laustsen (KF)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Boligudvalget.

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Boligudvalget.

Ved loven erstattes den hidtidige lovs detaljerede normer for, hvilke arbejder en byfornyelses- eller boligforbedringsbeslutning kan indeholde, af en rammebestemmelse. Denne rammebestemmelse indeholder de overordnede kvalitetsnormer. Loven giver endvidere mulighed for at ombygge nedlagte erhvervsbygninger til boligformål. Herudover indebærer loven flere justeringer i forhold til den gældende lovgivning med henblik på en forenkling og smidiggørelse af byfornyelsesprocessen.

Loven fik sin endelige udformning ved vedtagelsen af de af boligministeren stillede ændringsforslag. Boligministeren foreslog i tillægsbetænkningen, at et under 2. behandling vedtaget ændringsforslag skulle udgå, da det viste sig, at dette ændringsforslag brød en aftale indgået i 1987 mellem den daværende regering, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre og Grundejernes Investeringsfond.

Lovforslaget vedtaget med 113 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD og KRF) mod 14 (FP).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Kai Dige Bach (KF), Christian Mejdahl (V), Pelle Voigt (SF), Kirsten Jacobsen (FP), Jørgen Estrup (RV) og Niels Bollmann (CD)