Luk

Luk
Luk

Luk

L 200 Forslag til lov om visse hovedlandevejsstrækninger.

Af: Trafikminister Knud Østergaard (KF)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Ved loven bemyndiges trafikministeren til som 4-sporede motorveje at lade anlægge 2 nye hovedlandevejsstrækninger i Vendsyssel: mellem Ålborg og Frederikshavn og mellem Ålborg og Hirtshals.

De ved anlægget afløste hovedlandevejsstrækninger nedklassificeres samtidig.

Endvidere bemyndiges trafikministeren til at lade foretage projektering og sikring af anlæg eller udbygning af 3 hovedlandevejsstrækninger som motorveje/motortrafikveje i Midt- og Vestjylland: Århus-Silkeborg-Herning, Vejle-Herning-Holstebro og Århus-Viborg-Hanstholm.

I bemærkningerne til lovforslaget er udførligt redegjort for de omhandlede projekter, og i den skriftlige fremsættelse gav trafikministeren, som det har været tilfældet ved fremsættelse af tidligere års hovedlandevejsforslag, en oversigt over, hvor langt man er nået med udbygningen af motorvejsnettet.

I betænkningen til lovforslaget henstillede et flertal (S, KF, V, RV, CD og KRF), at der ved projekteringen blev taget hensyn til et af Skive Kommunes økonomiudvalg fremsendt forslag, som er optrykt som bilag til betænkningen.

Lovforslaget vedtaget med 87 stemmer (S, KF, V, RV, CD, KRF og Hugo Holm (UP)) mod 25 (SF og FP).
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Kaj Ikast (KF), Svend Heiselberg (V), Ole Henriksen (SF), Ernst B. Schmidt (FP), Peter Duetoft (CD), Hans Larsen-Ledet (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)