Luk

Luk
Luk

Luk

L 151 Lov om forbud mod privates TV-overvågning m.v.

Af: Justitsminister Ole Espersen (S)
Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 278 af 09-06-1982
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Loven indeholder et forbud mod privates TV-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel. Undtaget fra forbudet er TV-overvågning af visse områder, på hvilke der drives erhvervsvirksomhed, samt visse former for TV-overvågning, der ikke er forbundet med optagelse af billeder på videobånd, jfr. lovens § 2. I disse undtagelsestilfælde skal der ved skiltning eller på lignende måde gives oplysning herom. For overtrædelse af loven hjemles straf af bøde.

I bemærkningerne til lovforslaget henvises bl.a. til retsudvalgets beretning over et af SF fremsat lovforslag i folketingsåret 1980-81 om samme emne, jfr. Folketingsårbog 1980-81, side 307. 1. behandlingen af lovforslaget udviklede sig til en ret bred debat i 2 runder, og på baggrund heraf fremsatte justitsministeren til 2. behandling ændringsforslag, der begrænsede de foreslåede regler til TV-overvågning, der foretages af private. Lovforslaget, der oprindeligt også omfattede TV-overvågning, der forestås af offentlige myndigheder, medførte således ingen ændringer i den gældende retstilstand for sådan TV-overvågning.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 98 stemmer mod 44 (KF, FP, CD), 4 (KrF) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Hagen Hagensen (KF), Anders Christian Poulsen (V), Ebba Strange (SF), Margrete Auken (SF), John Lawaetz (FP), Knud Lind (FP), Arne Melchior (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Mikael Lennart Waldorff (VS)