Luk

Luk
Luk

Luk

L 244 Forslag til lov om ændring af lov miljøbeskyttelse og lov om støtte til miljøforbedrende investeringer i mindre landbrug m.v.

(Vandmiljøhandlingsplanen).

Af: Miljøminister Christian Christensen (KrF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 392 af 10-06-1987
Efter 1. behandling henvist til miljø- og planlægningsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven indeholder bestemmelser, der giver hjemmel til at gennemføre de forbedringer af grundvandet og vandområderne, som blev fastlagt i den vandmiljøhandlingsplan, miljø- og planlægningsudvalget vedtog med afgivelse af en beretning den 30. april 1987. Endvidere bringes lovgivningen om støtte til miljøforbedrende investeringer i mindre landbrug m.v. i overensstemmelse med de skærpede krav til landbrugets gødningsopbevaringskapacitet, som er indeholdt i vandmiljøhandlingsplanen.

Endelig fastlægger loven bestemmelser for tilsyn med overholdelse af reglerne.

Loven fik sin endelige udformning efter vedtagelse af ændringsforslag stillet dels af miljøministeren og dels af S, SF og RV.

Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (KF, V, RV, CD, KRF og Steenholdt (Grønl.)) mod 3 (FP og Arne Bjerregaard (UP)); 61 (S, SF og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Jens Peter Rønholt (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Leif Hermann (SF), Lone Dybkjær (RV), Helge Dohrmann (FP), Jens Kristian Steffensen (KrF) og Keld Albrechtsen (VS)