Luk

Luk
Luk

Luk

L 157 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Reform af aktiverings- og undervisningsindsatsen over for voksne asylansøgere m.v. og af systemet vedrørende udbetaling af kontante ydelser til asylansøgere m.v.).

Af: Integrationsminister Bertel Haarder ()
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (UUI).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at asylansøgere får ansvar for og pligt til at udføre opgaver på indkvarteringsstedet og deltage i relevant aktivering og undervisning. Der skal udarbejdes en kontrakt for hver enkelt asylansøger, som angiver den aktivering og undervisning, den pågældende er forpligtet til at deltage i.

Loven indebærer endvidere en opdeling i en grundydelse og en tillægsydelse til asylansøgerne. Grundydelsen erstatter de hidtidige kostpenge, mens tillægsydelsen erstatter de hidtidige tøj- og lommepenge.

Lovforslaget havde til formål dels at skabe forudsætninger for en vellykket integrationsproces for de asylansøgere, der meddeles opholdstilladelse i Danmark, dels at skabe forudsætninger for en ordentlig tilbagevenden til hjemlandet for de asylansøgere, der meddeles afslag.

Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (V, DF, KF og Sophie Hæstorp Andersen (S)) mod 2 (EL); 44 (S (ved en fejlafstemning), SF, RV og KRF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Karen J. Klint (S), Søren Krarup (DF), Else Theill Sørensen (KF), Anne Baastrup (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Line Barfod (EL) og Bodil Kornbek (KrF)