Luk

Luk
Luk

Luk

L 49 Forslag til lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom.

Af: Trafikminister Kaj Ikast (KF)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at det for fremtiden vil være op til anlægsmyndigheden eller ekspropriationskommissionen at afgøre, om det er nødvendigt at engagere jordfordelingskontoret i en sag.

Loven medfører tillige, at adgangen til at ekspropriere alene i jordfordelingsøjemed bortfalder.

Loven medfører endvidere, at bestemmelsen om, at en ejendom skal modtage areal som vederlag for et afstået areal, affattes således, at det ikke som en forudsætning herfor er nødvendigt, at der forud er udarbejdet en egentlig jordfordelingsplan under medvirken af jordfordelingsmyndighederne.

Ved loven indføres endelig en frist på 6 måneder for at anlægge en sag ved domstolene om en ekspropriation og den erstatning, der skal betales. Loven indeholder i øvrigt en række ændringer, der dels forenkler gældende regler, dels har karakter af justeringer baseret på de i tidens løb indvundne erfaringer.

Ifølge lovforslagets bemærkninger var lovforslaget et resultat af en generel gennemgang af ekspropriationsprocesloven som et led i regeringens afbureaukratiseringsplan.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 136 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Sonja Mikkelsen (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Tommy Dinesen (SF), Sonja Albrink (CD), Ernst B. Schmidt (FP), Marianne Jelved (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)